Milyen egy jó babakocsi?

Egy babakocsi nem éppen filléres tétel, jellemzően elég drágán lehet megvásárolni, tehát érdemes alaposan megfontolni, hogy milyet választunk. A kényelem a legfontosabb szempont, tehát fontos, hogy a kicsi jól érezze magát benne és a szülőknek pedig könnyű legyen a használata. Babakocsikból rengeteg típus és márka létezik, érdemes a lakókörnyezetünknek megfelelőt megvásárolni.

Fontos szempont például az is, hogy rendelkezünk-e autóval és akarjuk-e benne hordozni a kisdedet, ha igen, akkor gondoljuk át, hogy mekkora a csomagtartó, hiszen a babakocsi váza ebben az esetben be kell, hogy férjen. A legtöbb babakocsi valamennyire szétszerelhető, összecsukható, de ha nagyon kicsi az autónk csomagtartója vegyünk olyat, aminek a kerekei is leszerelhetőek.

A panelházak lakóinak célszerű átgondolniuk, hogy van-e lift és, ha igen mekkora a mérete. Elképzelhető, hogy a kiszemelt példány nem fog beférni és kénytelenek leszünk a lépcsőn le-, illetve felcipelni. Az útviszonyokat is vizsgáljuk meg, a göröngyösebb szakaszokat jobban bírják a rugós, nagyobb kerékkel rendelkező babakocsik, a kisebb kerekűek viszont sokkal fordulékonyabbak. Manapság már nem csak négykerekűekkel találkozhatunk, a gyártók már háromkerekű babakocsikat is piacra dobnak.

Közzétéve Kategória Egyéb