Repülés kisgyerekkel – Mire figyeljünk

Egy repülés kisgyerekkel mindig kihívások elé állítja a szülőket, azonban az alábbi támpontokat betartva egyáltalán nem vállalhatatlan a feladat. Persze nem mindegy, hogy milyen korú gyerkőccel készülünk utazni, de az alapszabályok betartásával nagyban megkönnyíthetjük a dolgunkat.

Két éves kor felett már érdemes felkészíteni szemünk fényét a nagy kalandra, hogy izgatottan várja az utazást. El kell neki mesélni, hogy mi fog történni, mire számíthat. Ha pelenkás korú a csöppség, akkor érdemes még beszállás előtt gyorsan átpelenkázni, hogy ne a repülőn kelljen a szűk mellékhelyiségben.

Az ülés más, mint az autóba szerelhető gyerekülés.

Repülőgép felszállás előtt

A légitársaságok kiemelten foglalkoznak a családosokkal. Jellemző, hogy a gyorsítósávban tudnak becsekkolni, így nem kell kivárniuk a hosszú, tömött sorokat. Fontos, hogy a gyerkőc személyi igazolványa és az útlevele is érvényes legyen.

Mindig legyen nálunk enni- és innivaló, hogy egyrészt a fel- és leszálláskor enyhítsük a nyomáskülönbség okozta problémákat, másrészt a gyerkőcök gyorsabban megéheznek, és ilyenkor nyűgösebbek is. Amennyiben tápszeres etetésre van szükség, vigyünk magunkkal forralt vizet, kérjünk a reptér kávézójában ilyet, de vehetünk babavizet is, amely forralás nélkül is biztonságosan adható a gyereknek.

Maga a repülés kisgyerekkel sem feltétlenül procedúra, amikor már felszállt a gép. Vannak, akik ilyenkor nagyon megijednek, mások viszont kifejezetten élvezik az emelkedést. Felszállást követően nem kell az egész úton a helyünkön ülni. Kössük ki magunkat, sétáljunk vele, de vihetünk játékokat és foglalkoztató eszközöket is annak érdekében, hogy a hosszú út alatt lekössük a figyelmét.

Leszálláskor ügyeljünk a folyadékpótlásra, amely a jetlag enyhítésére kiváló megoldás. Ha volt babakocsink a csomagok között, akkor azt vagy közvetlenül a leszállást követően, vagy a csomagkiadó futószalagról vehetjük át.

Közzétéve Kategória Egyéb