Baba fürdetés

Egy újszülött érkezése a családban mindig örömteli esemény, azonban az első napok és hetek komoly megpróbáltatások elé állítják az újdonsült anyát és apát egyaránt. Ezek közé tartozik az egyik legrettegettebb procedúra, a baba fürdetés is. A csöppség ilyenkor még nem képes tartani a fejét, jellemzően végigüvölti az egészet, sőt, gyakran előfordul, hogy könnyít magán, esetleg bukik közben.

Nem csak a gyerekeknél, de a gyerekruháknál is fontos a tisztaság.

Nagyban megkönnyíthetjük a dolgunkat akkor, ha megfelelően előkészítjük a terepet és rákészülünk a fürdetésre. Kifejezetten előnyös, ha mindkét szülő részt tud venni a feladat elvégzésében. Készítsünk elő mindent, amire szükség van. A fürdővíz engedése legyen a legutolsó lépés. Előtte terítsük ki a törölközőt, tegyük le a közelbe a fürdetőt, legyen kikészítve a pelenka és a pizsama is. Ha gyerkőcünknek hosszabb a haja, akkor hajszárító is kerüljön elől.

Fürdik a baba

Babakorban érdemes babakádban fürdetni a csöppséget, továbbá a boltokban lehet kapni kádba helyezhető babatartót is. Ez segít abban, hogy ne kelljen egy kézzel megtartani hosszú percekig a gyerkőcöt, mert igen fárasztó és a csúszásveszély miatt veszélyes is lehet. Mindenképpen érzékeny bőrre ajánlott fürdetőt használjunk. Igyekezzünk gyorsan végezni a folyamattal, mert ilyen korban még nem a pancsolás a lényeg. Fontosabb, hogy gyermekünk mihamarabb száraz és meleg öltözékbe kerüljön.

Ha az anyuka füröszti a picit, akkor az apa tudja adagolni a fürdetőszert. A baba fürdetés végén az apuka terítse magára a törölközőt úgy, hogy amikor az anya kiveszi a porontyot a kádból, át tudja adni, és be tudják takarni. A törölközést érdemes már az ágyon végezni. Itt is fontos, hogy gyorsan végezzünk, de még lényegesebb, hogy valóban szárazra töröljük szemünk fényét. Végül már csak be kell pelenkázni és fel kell öltöztetni.

Közzétéve Kategória Egyéb