Óvodai jelek

Az óvodáskorú gyermekeknek valamilyen jelet kell választanunk az ovis évekre, ami megkülönbözteti őket. A beiratkozást követően jellemzően az első szülői értekezleten kerül erre sor, általában nem a gyermekek választják ki az adott jelet, hanem a szüleik. Ez pont azért van így, hogy a kicsi ne legyen szomorú, ha esetleg nem azt kapja, amit szeretne és a szülő már tényként tudja közölni vele, hogy mi is lesz a jele az oviban.

Az óvodai jelek felkerülnek az öltözőben a gyermekek szekrényére, akasztójára, ezáltal mindig tudni fogják, hogy hol keressék a ruháikat, dolgaikat, amit az óvodába viszünk be nekik. A foglalkozások alkalmával pedig minden egyes munkájukra, rajzukra, alkotásukra is rákerülnek, tehát a kiállított munkákból a szülők is be fogják tudni azonosítani, hogy melyiket alkotta az ő gyermekük.

Az óvodai jelekre felnőtt korukban is emlékezni fognak, az adott szimbólumok meghatározó jelképek lesznek az életükben. Az óvodai jeleket állatok, gyümölcsök, járművek és tárgyak alkotják, a lányok körében népszerű a pillangó, a fiúk körében pedig a repülő.

Közzétéve Kategória Egyéb