Népszerű gyerekdalok

A gyerekdalok nem csak szórakoztatják a kicsiket, hanem fejlesztik is őket, sőt még a felnőttekre nézve is pozitív hatást gyakorolnak, hiszen szép emlékeket idéznek fel bennük. Már egészen kisbaba kortól érdemes gyermekdalokat énekelni a kicsiknek, sokszor így alszanak el a legkönnyebben. Közben ringathatjuk is őket, ez a ritmusérzéket is fejleszti.

A folyamatosan ismétlődő dallamok és szövegek az agyi fejlődést is elősegítik. A nagyobb gyerekek már különböző szituációkat is eljátszanak a gyerekdalok éneklése közben, ennek köszönhetően igénylik is, hogy újabbakat sajátítsanak el. A gyerekdalokhoz tartozó játékokat és szövegeket könnyedén képesek megjegyezni, ez a kommunikációra is jó hatást gyakorol, mondhatjuk úgy is, hogy könnyebben tudnak majd kapcsolatokat teremteni a jövőben. A gyerekdalok által bővül a szókincsük, mivel egyre több kifejezést sajátítanak el.

A gyerekdalok énekléséhez nincs szükség semmit sem vásárolni, nem halmozunk fel ruhákat, játékokat.

Bármelyik gyerekdalt énekelhetjük már egészen pici kortól, arra figyeljünk, hogy ezt rendszeresen tegyük meg. Minél többször hallja az adott dalt a kicsi, annál hamarabb fogja megtanulni. Vannak olyan népszerű dalok, amelyeket régen és még most is előszeretettel énekelnek a kicsiknek, ilyen például a Virágéknál ég a világ, Cifra palota, Száraz tónak nedves partján, A part alatt, Lencsi lány, de a felsoroltakon kívül még rengeteg létezik.

Közzétéve Kategória Egyéb