Klasszikus gyerekmesék

A klasszikus gyerekmesék rendkívül jó hatással vannak a gyermekek fejlődésére nézve, amikor hallgatják figyelnek a mesélő minden egyes szavára és közben fantáziaképet alkotnak. A mesék pozitív hatásai közé tartozik továbbá, hogy oldják a belső feszültséget, szorongást, illetve a félelemérzetet is megszüntetik, ezért fontos a rendszeres meseolvasás.

A klasszikus gyerekmesék nem csak szórakoztatóak, hanem bővítik a szókincset és fejlesztik a gondolkodást is. Gyerekdalokkal ötvözve még pozitívabb a hatásuk. Az igazán jó mesékben a történet mindig pozitívan ér véget, általában a jó karakterek elnyerik jutalmukat, a rosszak pedig megkapják a büntetésüket, célszerű minden mese végén a gyermekkel együtt levonni a következtetéseket.

Tipp: meseszép város – Český Krumlov

Ügyeljünk arra, hogy a csemete korosztályának megfelelő mesét olvassuk. Meséket már egészen pici kortól érdemes mondani a kicsiknek, minél nagyobbak lesznek, annál jobban megértik majd az egyre bonyolultabb történeteket is. A klasszikus gyerekmesék leginkább állatokról, családtagokról, királylányokról, tündérekről szólnak. Egyik legnépszerűbb, amit mindenki ismer az a Vuk, de a Kockásfülű Nyuszit, a Kisvakondot, a Holle anyót és a Csillagszemű Juhászt is sokan szeretik.

Közzétéve Kategória Egyéb