Magzati szívhang figyelő előnyei

Az a bizonyos 9 hónap csodás időszak a várandós kismamák életében, várakozással, örömmel és izgatottsággal teli. Az óriási boldogságon kívül ugyanakkor az aggódás is jelen van a család életében, hiszen egy leendő édesanya már az áldott állapot elejétől kezdve aggódik születendő gyermeke egészségi állapotáért, valamint a terhességének problémamentes lefolyásáért. Ennek ellenére törekedniük kell arra, hogy minél kevesebbet idegeskedjenek, mivel a fokozott stressz ártó hatást gyakorolhat a magzatra és a kismamára nézve egyaránt.

Mit lehet tenni, hogy a szülők kevesebbet idegeskedjenek?

A 9 hónap alatt nem csak lélekben szükséges felkészülni a szülővé válásra, hanem számos dolgot is be kell szerezni a pici érkezésére, ilyen például a kiságy, babakocsi, babakád, babaruha, pelenkázó, babamérleg, cumisüveg és még sorolhatnánk. A terhes nők körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magzati szívhang figyelő készülék, amely segítségével jelentősen kevesebbet fognak stresszelni a mindennapok során, ugyanis a szerkezettel megfigyelhető és hallható a baba szívverése. Ezáltal a szívverésének ütemét és ritmusát is meg lehet állapítani, amelyből következtetni lehet arra, hogy egészségesen fejlődik-e. Amennyiben minden rendben van, a kismama nyugodtabb lesz, ha pedig úgy véli, hogy baj van, minél előbb tudja jelezni az orvosának.

A magzati szívhang hallgató különösen jól jön akkor, ha az érintett személy veszélyeztetett terhes, vagy a várandóssága nagy kockázatokkal jár, mert mondjuk cukorbetegség vagy magas vérnyomás áll a háttérben.

A baba pulzusát befolyásolhatják méhösszehúzódások, fájdalomcsillapítók, de bizonyos vizsgálatok is. A kóros pulzusszám nem jelent jót, az is megeshet, hogy a magzat nem jut elegendő oxigénhez, így a készülék beszerzése erősen javasolt.

Közzétéve Kategória Egyéb